En canadisk undersøgelse blandt 1.000 mænd og kvinder er kommet til et overraskende resultat. Kvinder falder for en tvær, seriøs mand, som de finder mere attraktiv, maskulin og handlekraftig. Mens mændene vil have smilende kvinder, der indpasser sig.

Så mænd: ned med humøret og scor. Og kvinder: på med smilene.

Undersøgelsen refereres af den britiske avis The Telegraph, og resultatet er unægteligt nedtrykkende for alle mænd, der i årevis har forsøgt at se smilende, indladende, positive og appellerende ud.

Der skal andre boller på suppen. Skal kvindens puls op, skal mundvigen ned. Over for avisen konkluderer eksperter, at det kan skyldes, at kvinderne ikke opfatter glade mænd som lige så stærke, magtfulde og maskuline.

Smil betød mindre

På den anden side kommer undersøgelsen også frem til, at det omvendte gælder for det modsatte køn. Mænd falder nemlig helst for den glade, udadvendte og umiddelbart indretningsparate kvinde.

Undersøgelsen blev gennemført af en gruppe psykologer på det canadiske University of British Columbia anført af professor Jessica Tracy. Den burde nok få en eller flere til at skifte profilbilledet på datingsiden til noget mindre glad.

"At vise et smilende ansigt kan være væsentligt, når det drejer sig om at indgå sociale forhold, også dem, der drejer sig om sex. Men hidtil er der ikke blevet forsket ret meget i, om kvinderne også finder det store, glade smil attraktivt, når de vælger manden i deres liv," siger Jessica Tracy til The Telegraph.

"Undersøgelsen finder faktisk frem til, at smilet betød mindre end andre følelsesmæssige udtryk hos manden som stolthed, magtfuld eller vred. Til gengæld bliver mænd tiltrukket af de udadvendte, af udseende glade kvinder og mindre, hvis kvinden udstråler selvtillid eller stolthed," siger hun.

Mavefornemmelsen var vigtig

Alec Beall, som bistod Jessica Tracy med undersøgelsen, forklarer, at undersøgelsen også gik ud på at afdække, hvad der danner førstehåndsindtrykket, når en kvinde og en mand mødes.

"Det var ikke deres tanker om, hvorvidt vedkommende ville blive en god mand eller kone. Det var deres allerførste mavefornemmelse, når de stod over for en person af modsatte køn, vi var interesserede i," siger Alec Beall.

Kvindernes tiltrækning til bøst udseende mænd kan have rødder helt tilbage til urtiden, hvor det var andre værdier, der talte hos det modsatte køn.

Undersøgelsen er for nylig blevet trykt i det videnskabelige fagblad American Psychological Association Journal Emotion.

Se, hvilke historier der er på forsiden af alive.dk lige nu:Aller Media A/S © 2010 - www.aller.dk