Alive.dk Alt for mange kvinder skyder skylden på hovedpinen for at undgå en tur på lagnerne, men det er helt forkert, ifølge sexolog og jordemoder Cecilie Lolk Tommerup.
- Mange kvinder har svært ved deres egen kropsfornemmelse. Ved sex kan man træne sig i at mærke sin krop, og det giver en øget kropsbevidsthed at dyrke mere sex.,

Her er alle de gode grunde til, at du skal gå i gang med at gøre dit helbred en tjeneste ved at dyrke sex med din partner.

Mindre stress
De hormoner, der frigives ved sex gør, at vi slapper bedre af. På den måde er sex i sig selv rigtigt godt for dit stressniveau.

Bedre søvn
Det samme gælder din søvn. Her hjælper hormonerne dig også med at sove bedre natten igennem. Det er nogenlunde den samme mekanisme som der er ved amning af et barn eller når du indtager fed mad. Det giver alt sammen en ro, og at søvnen indtræffer hurtigere.

Lindre smerter
Nogle bruger hovedpine som undskyldning for ikke at have sex. Den undskyldning holder ikke, for sex kan faktisk fjerne din smerte. Der er punkter i din skede som, når de bliver berørt, kan modvirke smerte som hovedpine. Desuden bliver du også psykologisk afledt. Det skyldes netop, at der bliver afledt de såkaldte endorfiner i kroppen, som giver en smertelindrende effekt. Men det sker naturligvis kun ved sex, som du selv har lyst til.

Giver dig en ungdommelig glød
Undersøgelser viser, at mennesker, der har ofte sex også lever længere. Det er af samme årsag, som når man dyrker motion og bevæger sig og får pulsen op. Samtidig råder Astma og allergi-forbundet til, at man oftere dyrker sex for at forbedre lungekapaciteten. Kalorieforbrændingen ved sex er dog en smule overdrevet, ifølge Cecilie Lolk Tommerup, men faktum er, at man fysisk flytter sig og derved styrker hjertet.

Letter dine menstruationssmerter
Ved sex frigives der endorfiner. Under menstruation laver livmoderen små sammentrækninger ligesom små veer og disse sammentrækninger kan sex bedre på.

Giver dig en tonet krop
Hvis du vil have fastere muskler, skal du dyrke ret strategisk sex, men sex er dog god træning for lårene og armene. Der er dog ingen let vej til at ligne modellerne.

Synes du, at lavvandet i sexlivet går dig på? Få de seks tips til at få et sprudlende samarbejde med din partner på lagnerne

Kvinders største problem er de mange tanker, der farer rundt på øverste etage. Det påvirker dig også, når det er tid til intimitet med din partner. Læs hvordan du kommer hovedbruddene til livs på femina.dk

Savner du gnist under dynerne? Tjek dit sexhoroskop


Scan koden og download Alive-appen til din IPhone

Se, hvilke historier der er på forsiden af alive.dk lige nu:Aller Media A/S © 2010 - www.aller.dk